[email protected] Avinguda Josep Pla i Casadevall 44, Lloret de Mar, Girona

L'Autisme

El trastorn de l’espectre autista (TEA) és un conjunt d’alteracions del neurodesenvolupament que es caracteritza per l’aparició de dificultats en les relacions socials i la comunicació, tant verbal com no verbal, així com desordres en el processament de la informació sensorial.

Sovint les persones que pateixen aquest trastorn poden manifestar comportaments repetitius, rutines molt marcades o interessos restringits, tot i que els símptomes poden variar significativament en cada cas.

Es tracta d’un trastorn que afecta a 1 de cada 81 naixements (Pérez-Crespo, Hervás, 2019) , i amb un orígen encara desconegut, tot i que els darrers estudis apunten cap a una combinació d’alteracions genètiques com la causa més probable.

Com em pots ajudar?

Tot i que les persones amb autisme poden donar la falsa sensació de que no es volen relacionar, el cert és que les seves dificultats a l’hora de comunicar-se no els permeten expressar allò que pensen de la mateixa manera que la resta. Les persones amb autisme estimen a la seva família i als seus amics com tothom!

El més important, doncs, és la paciència, les persones amb autisme solen necessitar més temps que la resta per respondre, i si les pressiones massa, poden arribar a bloquejar-se i no actuar de la manera esperada.

Tot i que el trastorn de l’espectre autista abasta una gran diversitat de característiques, sovint són persones visuals, que no tenen la mateixa facilitat que la resta per comunicar-se verbalment i acostumen a interpretar la informació de forma literal. No entenen les bromes, les mentides, ni els dobles sentits, i els ajuda que et dirigeixis a ells/es de forma senzilla i sense fórmules rebuscades.